Nieuws en blog

01 jan 2017
Ik heb een website maar geen bezoekers

Geen bezoekers op uw website? Hier de oplossing!

Ooit een website laten maken om online toch maar “aanwezig” te zijn? Een website wordt vaak onderschat, maar wist u dat u via uw website effectief klanten kan werven? Jawel! En hebt u bezoekers? Nee, geen bezoekers op uw website? Dit is frustrerend!

U kan daar snel verandering in brengen, uw website is letterlijk goud waard. Vooraleer we zeggen hoe u dit moet doen leggen we graag eens uit wat een goede website juist is, waarom u geen bezoekers krijgt en welke bezoekers u juist moet aanspreken.

Wat is een goede website

Een goede website is een website die opbrengt. Zo simpel is het. Een mooie website is niet altijd een goede website. Hij kan er visueel prachtig uit zien, maar als u geen bezoekers krijgt heeft het geen nut. Quindi Graphics zorgt voor de ideale combinatie! Een gebruiksvriendelijke website met de juiste unieke informatie kan uw bezoekersaantal boosten met als gevolg: meer leads!

Ook de opbouw en structuur van uw teksten moet zoekmachine vriendelijk geschreven worden. Gebruik de juiste keywords!

Keywords waarop u gevonden wilt worden

Aan de hand van een analyse kunnen wij bepalen welke keywords voor u belangrijk zijn. Hoeveel keer wordt er gezocht op een bepaald keyword of combinatie van keywords (long-tail keywords)? In welke regio? Hoeveel concurrentie is er? Dit zijn zaken waarmee we rekening houden.

Waarom krijgt u geen bezoekers?

Hier kunnen verschillende oorzaken aan de grond liggen. Denk maar aan een website met onvoldoende informatie, of met een slechte gebruikerservaring. Of misschien werkt hij te traag? Het is belangrijk om eerst de reden te achterhalen, en dan pas gaan zien wat er moet gebeuren.

Soorten bezoekers en doelpubliek

Veel bezoekers en weinig return? Het kan aan de bezoeker liggen! Misschien ligt de focus van uw website wel verkeerd?
Er zijn bezoekers die enkel inspiratie willen of informatie willen verschaffen. Maar er zijn ook bezoekers die doelgericht gaan zoeken en blijven zoeken tot ze iets vinden dat hen kan bekoren. Daarom is het belangrijk om de juiste bezoekers op uw website te krijgen. Vinden ze niet onmiddellijk wat ze zoeken gaan ze gewoon weer weg. Spijtig genoeg hebben bezoekers weinig geduld. Een trage en slecht opgebouwde website is dus nefast!

Ga daarom op zoek naar wie uw doelpubliek is:

  • Verkoopt u iets online?
  • Hebt u een fysieke winkel?
  • Horeca?
  • Diensten?

Conclusie en oplossing

Is er een algemene oplossing die voor iedereen werkt? Neen, zeker niet. Maar de basis en het stappenplan om een goed werkende website te bekomen blijft hetzelfde.

Onze gouden tip is dus: Schrijf voldoende (goed opgebouwde) tekst en zorg voor een goede site structuur.

Wij kunnen u uiteraard helpen hierbij! Vraag gerust meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Contacteer ons.

Gerelateerd nieuws

quindi